De regelingen van NSGK voor jouw atletiekvereniging

Door: RaceRunning team 14 maart 2019

Als Atletiekvereniging is het handig om op de hoogte te zijn van wat NSGK kan betekenen voor kinderen met een handicap en je RaceRunning groep.

WIST JE DAT...

  • ...je via de Plusregeling en de RaceRunner Regeling van NSGK extra financiering kunt krijgen?

Indien een bedrijf of lokale serviceclub (zoals de Lions of de Rotary) geld inzamelt voor de club, waardoor kinderen met een handicap mee kunnen doen (kort gezegd), kan er een aanvraag bij NSGK gedaan worden. Op basis van deze Plusregeling kan NSGK de opbrengst met 50% verhogen tot een maximum van € 7500,- per project per jaar.
Voor de aanschaf van RaceRunners kan er een beroep gedaan worden op 'de RaceRunner Regeling': NSGK kan een ingezameld bedrag van € 2500,- verhogen met € 5000,-.
 

  • … je via Textielinzameling kinderen met een handicap kunt steunen èn je eigen club?

NSGK werkt samen met Curitas voor de inzameling van textiel. Aan verenigingen biedt NSGK in samenwerking met Curitas de mogelijkheid om een container te plaatsen op het terrein van de vereniging waarmee oud textiel kan worden ingezameld: uude (sport)kleren, handdoeken, en ander textiel krijgt een tweede leven of wordt gerecycled. Voor iedere kilo krijgt de club een vergoeding en is een deel voor NSGK. Op de site van NSGK lees je hoe het werkt.
 

  • … je mee kunt doen aan de Madurodam Marathon op 6 oktober?

NSGK organiseert samen met Madurodam op 6 oktober voor de tweede keer de Madurodam Marathon: een toegankelijk event waar iedereen aan mee kan doen, dus ook kinderen met een beperking of in een RaceRunner of handbike. De afstanden zijn voor iedereen te doen en met het event zamelen we geld in zodat we scholen toegankelijk kunnen maken. Zet vast in je agenda! De inschrijving opent in mei.
 

  • … je met de vereniging kunt collecteren voor je eigen clubkas en voor NSGK?

In november vindt de jaarlijkse collecteweek plaats: als je met een aantal leden van de vereniging besluit te collecteren voor NSGK, is 50% van de opbrengst voor je club en de andere 50% gaat naar NSGK zodat kinderen met een handicap kunnen sporten.
 

  • … je ook een aanvraag kunt doen voor de toegankelijkheid van je clubgebouw en vereniging?

Een reguliere aanvraag voor bijvoorbeeld het toegankelijk maken van een gebouw (aangepaste toiletten, een aangepaste douche, een aangepaste entree etc.).

Deel dit artikel!