Foppefonds zet zich in voor RaceRunning

Door: RaceRunning team 19 april 2018

Eind 2017 sloegen het Foppe Fonds en NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) de handen ineen om RaceRunning Nederland te ondersteunen om RaceRunning als para-atletieksport te implementeren. Samen hebben zij een RaceRunner regeling opgezet. Deze samenwerking is nu al een groot succes!

Hoe werkt deze regeling? Het doel van zowel NSGK als het Foppe Fonds is om kinderen met een beperking te laten sporten bij een regionale atletiekvereniging.
NSGK en het Foppe Fonds helpen atletiekverenigingen bij de aanschaf van RaceRunners. Per vereniging dragen ze samen maximaal 5.000 euro bij. Voorwaarde is dat de vereniging zelf ook (maximaal) 2.500 euro bijlegt, eventueel geholpen door sponsors of bijvoorbeeld een serviceclub.

Een aantal atletiekverenigingen in het land heeft al gebruik gemaakt van deze regeling en heeft eigen RaceRunners bij de vereniging staan.
Startende verenigingen of snel groeiende verenigingen kunnen tijdelijk gebruik maken van de uitleenpool van RaceRunning Nederland en NSGK. Verenigingen kunnen hierbij tijdelijk RaceRunners lenen voordat zij zelf over gaan tot de aanschaf van het materiaal of dit per atleet aanvragen via bijvoorbeeld de WMO-regeling.

Wil je meer informatie over het Foppe  Fonds?
> Kijk dan hier op de website voor informatie over de regeling en hier voor het nieuwsbericht over het project van het Foppe Fonds.

Deel dit artikel!