Leiden Atletiek ontvangt een subsidie van €20.000

Door: RaceRunning team 28 mei 2018

De adviescommissie sportsimulering van de gemeente Leiden heeft een subsidie van €20.000 gereserveerd voor RaceRunning bij Leiden Atletiek.

Leiden Atletiek diende een aanvraag in om het project RaceRunning goed in de steigers te kunnen zetten. Dit project werd beloond met de hoofdprijs! Dat geeft extra energie en stimuleert inderdaad op forse wijze om RaceRunning verder uit te bouwen.

Weinig sportverenigingen dienden, vreemd genoeg, een aanvraag in. Leiden Atletiek heeft dat wel gedaan. De vele uren, die het opstellen van zo’n aanvraag kost worden nu toch heel mooi gehonoreerd. Dat is super. De onafhankelijke commissie, bestaande uit Lodewijk Kallenberg, Nienke van Zijp en Tim van der Meer, liet weten: “De reden dat u deze subsidie krijgt is omdat deze aanvraag goed past in de doelstelling van de sportstimuleringsregeling: RaceRunning, hardlopen met een driewiel race loopfiets, is in Leiden een nieuwe sport, zelfs paralympisch, voor mensen met een lichamelijke beperking. Voor deze categorie mensen zijn in Leiden nog niet veel sportmogelijkheden. De vereniging Leiden Atletiek is een stabiele, actieve en goed georganiseerde vereniging. Om dit project goed tot stand te laten komen heeft de vereniging met veel samenwerkingspartners contact gelegd, zoals: het gemeentelijk loket voor de Wmo, het Rijnland Revalidatie Centrum en sportvereniging Rotterdam Atletiek.”

De RaceRunning trainingen bij Leiden Atletiek zijn op woensdag van 16:00-17:00 uur en op zaterdag van 13:30-14:30 uur op de baan bij Leiden Atletiek, Antonie Duijklaan 9a, 2334ES Leiden.
Wilt u meer informatie over ons project RaceRunning bij Leiden Atletiek neem dan contact op met Noortje van Kempen
M. 06-51884903
E. RaceRunning@leidenatletiek.nl

Wil je meer informatie over RaceRunning of het aanvragen van subsidies of fondsen?
> kijk dan hier

 

--

Met vriendelijke groet,

Deel dit artikel!