Open Nederlands Kampioenschap para-atletiek 2020

Door: RaceRunning team 7 oktober 2020

Bij het Open Nederlands Kampioenschap para-atletiek in Tilburg afgelopen 27 september deden 14 RaceRunningatleten mee. Zij hebben ontzettend genoten van mooie wedstrijden! Het verslag van ONK 2020 bij AV Atilla te Tilburg lees je hieronder. 

DEN HAAG, 27 SEPTEMBER. Wat een heerlijke dag was het. Het begon fris, maar al gauw was het heerlijk sportweer. Er waren RaceRunners uit het hele land aanwezig. Ze kwamen uit Hengelo, Assen, Rotterdam, Den Haag, Breda, Etten-Leur, Nijmegen en uiteraard Tilburg.

In totaal 14 atleten: 5 jongens junioren, 5 meisjes junioren en 4 dames senioren. (Leuk dames, dat jullie er waren.)

Voor de RaceRunners was het een meerkamp over 3 afstanden, 60 m, 100 m, en 400 m. Alle wedstrijden waren heerlijk om naar te kijken. Er was er één, die extra spannend was. Dat was de 400 m junioren jongens. Echt bloedstollend, Ikar won nipt van Colin met maar een verschil van 0,15 sec. Aangezien de jongens met een verschillende classificatie aan de start komen, was Colin zo snel dat hij een nieuw wereldrecord heeft gelopen. Hulde! Ieder was een topper! Veel pr's verbroken en werkelijke doorzettertjes die het ook fantastisch deden. Voor alle deelnemers was er een medaille en voor de snelste 3 t/m 1 (per categorie) een beker.

Allen hebben kunnen laten zien dat RaceRunning een echte sport is. Hopelijk worden we in de toekomst een volwaardig onderdeel van de para-atletiek i.p.v. een side-event. Buiten RaceRunning hebben we genoten van alle andere onderdelen die er waren. Soms echt bewonderingswaardig. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer meedoen met nog meer RaceRunners en ook weer publiek. (Hoewel, doordat er geen publiek bij mocht zijn dit jaar is er iemand een hele ervaring rijker als vrijwillig jurylid).

- Peter Hoogelander

Deel dit artikel!