Opleidingsmogelijkheden voor RaceRunningtrainers

Door: RaceRunning team 10 april 2020

De atletiekunie heeft een ruim nascholingsaanbod voor pupillen- en jeugdtrainers en voor baanatletiek. Een deel van deze opleidingen is ook geschikt of geschikt te maken voor RaceRunningtrainers. Ook op de site van Sportopleidingen.nl vind je interessante nascholingen.
Veel na- en bijscholingen bestaan voor een deel uit e-learnings, dus daar kun je ook nu al mee starten! Wij hebben een aantal opleidingsmogelijkheden hieronder gebundeld.
 


Bijscholing RaceRunning Atletiekunie
De Atletiekunie organiseert in samenwerking met RaceRunning Nederland een eendaagse workshop/cursus voor beginnende RaceRunning trainers. Deze workshop is ook geschikt voor hulptrainers, vrijwilligers en ouders die meer willen weten. De workshop wordt gegeven door een docent van RaceRunning Nederland (Elske, Ramon of Arnoud). De organiserende vereniging zorgt voor locatie en catering. Datum gaat in overleg met Atletiekunie (en docent).


Bijscholing Pupillentraining Atletiekunie
In de bijscholing Training geven aan pupillen staat het verantwoord en uitdagend training geven aan kinderen centraal.
Na een korte introductie ga je meteen in de praktijk aan de slag, de workshopleider laat je in hoog tempo een aantal inspirerende oefenvormen ervaren. Daarna sta je in de theorie stil bij de ingrediënten voor een goede pupillentraining en bekijk je of je deze ingrediënten teruggezien hebt tijdens de voorbeelden.
Deze bijscholing kun je in overleg met de atletiekunie aanpassen aan de jeugdige RaceRunningatleten. 


Cursus Assistent Baanatletiektrainer 2 (ABAT2) Atletiekunie
De cursus Assistent Baanatletiektrainer 2 bestaat uit 5 workshops en leidt assistenten op die deeltaken van de trainer overnemen om zo de belasting voor de trainer te verminderen. Deelnemers zijn minimaal 15 jaar oud, verder zijn er geen instroomeisen aan deze opleiding verbonden. Het accent van de opleiding ligt op het pedagogisch en didactische deel.
De e-learning module 'Sportplezier en Veiligheid, de basis', wordt als basis gebruikt en hiervan moet steeds voorafgaand aan iedere workshop een deel worden gevolgd. 


Interessant aanbod bij andere aanbieders


Ideeën?
Op verzoek is RaceRunning Nederland altijd bereid om mee te denken over een bijeenkomst/cursus aan de hand van een specifiek thema! Mail info@racerunning.nl en we nemen contact met je op. De evt. uiteindelijke bijeenkomst zal via de Atletiekunie verlopen. Minimaal aantal deelnemers is 10.
 

Deel dit artikel!