RaceRunning gestart bij nieuwe Atletiekverenigingen

Door: RaceRunning team 29 september 2016

RaceRunning is Booming! stelden zowel de Atletiekunie als Rita van Driel van het NOC*NSF afgelopen zomer tijdens het EK atletiek in Amsterdam. Dat de sport echt booming is laten we zien door de steeds groter wordende groep RaceRunning atleten in Nederland en het groeiend aantal verenigingen dat een team wil starten of is gestart.

Clinics en pilots
In Vught namen RaceRunners eind september voor het eerst deel aan de clubkampioenschappen. In Bergen op Zoom werd een clinic gegeven en wordt er nu gekeken naar de mogelijkheden om een team te starten, net als in Nijmegen en Ede waar al verdere stappen genomen gaan worden.

In Assen is op 13 september de kick off gegeven van de RaceRunning pilot onder leiding van Harry Jan Keizer. De vereniging  AAC’31 is gestart met 2 atleten en hoopt snel uit te kunnen gaan breiden!

Atletiekvereniging Achilles in Etten-Leur
Ook in de regio Zuid is sinds kort een atletiekvereniging gestart met een RaceRunninggroep. Hiermee wordt er al bij acht atletiekverenigingen in Nederland getraind op de RaceRunner!
In overleg met atletiekverenigingen Sprint (Breda) en Achilles (Etten-Leur) is besloten dat de laatste atletiekvereniging graag ruimte wil creëren voor deze nieuwe tak van sport. Ruud Touw, kinderfysiotherapeut bij revalidatiecentrum Revant in Breda heeft zich het afgelopen jaar ingezet om deze groep op te zetten en is hier door een bijdrage van RGF ZWN in geslaagd! Het RaceRunning project werd het 'Goede Doel' van RGF ZWN in 2016. De nieuwe RaceRunning groep wil zich in eerste instantie richten op de doelgroep jongvolwassenen, maar zal zich op lange termijn ook op jongere kinderen gaan richten.

In de twee maanden dat de groep nu actief is, is het uithoudingsvermogen van de atleten behoorlijk toegenomen en worden afstanden gehaald van 5 km en meer! Ook constateren enkele deelnemers dat zij nauwelijks meer pijn ervaren in de lumbale regio! Een positieve ontwikkeling die komende tijd alleen maar voortgezet kan worden.

Wij wensen Atletiekvereniging Achilles, AAC’31 en natuurlijk alle atleten veel sport- en renplezier toe!

 

Deel dit artikel!