RaceRunning Haaksbergen op volle kracht vooruit

Door: RaceRunning team 31 mei 2018

Eerste RaceRunners worden aangeschaft
Tijdens de Haaksbergse Engelse Mijlenloop konden Haaksbergenaren kennismaken met de eerste RaceRunning atleten. Daarna volgde in april een succesvolle try-out bij Atletiekvereniging Haaksbergen (AVH). Er blijkt in Haaksbergen zoveel belangstelling te zijn, dat de atletiekvereniging de sport opneemt in haar aanbod!

"De RaceRunner is straks niet meer weg te denken", vertelt buurtsportcoach Nienke Schuppers enthousiast. Met de bijdrage van de Stichting Algemeen Nut Hengelo (SANH) kan de atletiekvereniging gebruikmaken van de RaceRunner Regeling van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) en het Foppe Fonds. "Met deze regeling stimuleren de fondsen de aanschaf van RaceRunners door atletiekverenigingen, zodat jongeren met én zonder handicap samen kunnen sporten. De bijdrage van de SANH wordt door hen verdrievoudigd, waardoor er drie RaceRunners aangeschaft kunnen worden."

Samen sporten
Nienke is dankbaar voor de steun die de werkgroep ontvangt. "De fondsen maken het mogelijk dat de RaceRunners kunnen worden aangeschaft. Maar er zijn ook diverse ondernemers uit Haaksbergen die dit project belangeloos ondersteunen. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat kinderen, jongeren en ouderen met en zonder beperking samen kunnen sporten." In Haaksbergen hebben voldoende enthousiastelingen zich aangemeld. Na de renovatie van de atletiekbaan, wil de Atletiekvereniging Haaksbergen snel starten met RaceRunning. Dit is vermoedelijk in september.

Meer weten?
Meer informatie over RaceRunning Haaksbergen is te vinden op de Facebook-pagina racerunninghaaksbergen. Vragen? Neem dan contact op met buurtsportcoach Nienke Schuppers, via telefoonnummer (053) 573 47 89 of per mail via n.schuppers@noaberpoort.nl.

Deel dit artikel!