RaceRunning Nederland ondersteunt bij aanvraag Sportimpuls

Door: RaceRunning team 8 januari 2018

Binnen het programma ‘Sport en Bewegen in de Buurt’ van het ministerie van VWS krijgen lokale sport- en beweegaanbieders de kans om succesvol sport- en beweegaanbod in hun eigen buurt toe te passen. Sport- en beweegaanbieders kunnen alleen een beroep doen op middelen uit de Sportimpuls als de activiteiten gebaseerd zijn op het aanbod dat op de Menukaart Sportimpuls staat.

> kijk hier voor meer informatie over erkende interventies.

‘Iedereen kan sporten’ van het NOC*NSF is een methode voor het creëren (stimuleren en vergroten) van aangepast (en/of geïntegreerd) sportaanbod bij sportverenigingen voor mensen met een beperking.

Als atletiekvereniging kun je een aanvraag doen en financiële ondersteuning krijgen wanneer je RaceRunning binnen je vereniging wilt gaan opzetten, net begonnen bent met RaceRunning, of je groep wilt gaan uitbreiden. RaceRunning Nederland gebruikt in de ondersteuning van verenigingen grotendeels al de werkwijze van deze interventie en stimuleert verenigingen op eenzelfde wijze te werken. Voor veel verenigingen zal het implementeren van deze interventie dus relatief weinig moeite kosten.

> kijk hier voor meer informatie over de beweeginterventie 'Iedereen kan sporten'.

RaceRunning Nederland kan verenigingen ondersteunen in het schrijven van de aanvraag!

Heb je hier als vereniging interesse in? Neem dan op korte termijn contact op met s.deweers@vumc.nl.

 

 

Deel dit artikel!