Ubbink Doesburg City Run haalt geld op voor RaceRunning

Door: RaceRunning team 6 juni 2019

Op zondag 2 juni 2019 werd voor de tweede keer de Ubbink Doesburg City Run gehouden. De gehele dag werden er hardloopwedstrijden met diverse afstanden en met veel plezier gehouden in en rondom de mooie historische binnenstad van Doesburg! Aan deze City Run had de organisatie een mooi doel verbonden om geld in te zamelen. Dit jaar was NSGK het goede doel en daarmee werd deze actie indirect gekoppeld aan de RaceRunners van AV de Liemers uit Zevenaar.

De laatste run van de dag was de 'Familie loop' en daarmee de overhandiging van de cheque aan NSGK! En dat het een mooi slot- en sluitstuk werd, was mede aan de organisatie, alle deelnemers, sponsors en zeker de deelnemers van de Familie loop te danken. In het bijzonder aan Leander: hij mocht als laatste loper op zijn RaceRunner met de familie Evers van de Sandt mee doen. Nadat mama, zijn zusje en opa geweest waren mocht Leander proberen het stokje met zijn RaceRunner in het rondje om de Martinikerk zo snel als mogelijk over de finish te brengen.

Leander deed dit geheel op zijn eigen en bijzondere wijze en in stijl. Op deze zeer warme maar vooral zonnige dag werd RaceRunning extra in het zonnetje gezet door de organisatie middels het overhandigen van een cheque aan NSGK en de vertegenwoordiger van AV de Liemers! De opbrengst kreeg nog een extra mooi tintje door toedoen van NSGK en door roosartpainting Rosalie de Graaf. De jonge kunstenares uit Doesburg had speciaal voor deze City Run een passend schilderij gemaakt, welke geveild werd en de opbrengst van de cheque een extra boost gaf.

Samen met NSGK, Foppe de Haan en Dirk Kuyt Foundation wordt de opbrengst van de Doesburg City Run verdubbeld om zo een nieuwe RaceRunner te kunnen kopen!

Een prachtige dag, met veel mooie momenten!

Deel dit artikel!