Verslag Scholingsdag RaceRunning Venlo

Door: RaceRunning team 26 augustus 2020

Kelly Helmes van AV Scopias te Venlo heeft verslag gedaan van de cursus RaceRunning. Tijdens deze bijscholing krijg je inzicht in de doelgroep en jezelf als trainer. Je leert hoe je het beste een training kunt afstemmen op jouw atleten en je krijgt alles te horen over de RaceRunner. De cursus heeft een theoretisch en een praktisch gedeelte. Lees het verslag van Kelly hieronder!

Scholingsdag RaceRunning, Venlo, 5 juli 2020.

"Nadat we onze eerder geplande scholingsdag moesten annuleren i.v.m. corona, was het nu dan toch zover: met onze enthousiaste trainersgroep kregen wij, samen met twee trainers van andere verenigingen, de basisscholing RaceRunning van Arnoud Edelman Bos.

We begonnen deze dag met een kort voorstelrondje en wat algemene informatie over RaceRunning. RaceRunning was nieuw voor alle deelnemers, dus het was een interessant stukje theorie. Vervolgens werd in groepjes gewerkt aan verschillende opdrachten.

Aan het einde van de ochtend mochten we datgene doen waar iedereen toch wel nieuwsgierig naar was geworden, het zelf uitproberen van de racerunner. Dit was een bijzondere ervaring.

RaceRunning is bij onze vereniging nog niet gestart, dus we hadden nog geen atleten voor een praktijkmoment. We hebben het praktijkgedeelte daarom geoefend met de dochters van één van de leden (één van beide dochters heeft CP) en enkele trainers. Dit was zeer leerzaam en ook beide kinderen vonden het erg leuk om te proberen."

Deel dit artikel!